I pinsen er der åbent søndag og mandag 7:30 - 14.
Åbningstider maj til august.
Fredag, lørdag, søndag 7·30-14:00.
Her kan du se kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen.
Melet er fra Økomølleriet Kragegaarden.
Kristian Andersen er ottende generation på Kragegården i Havndrup på Fyn.Kornet er malet på gamle stenkværne, valser og sigter i træ. Stenen koldkværner kornet til mel og derved bevares kimen, som indeholder mineraler og vitaminer.
Brødet koldhæver i over 20 timer og er lavet af mel, vand og salt.
Fermenterede fødevarer er godt for dit tarmsystem
Det er en god ide at lytte til sit tarmsystem. Går det godt i tarmene, så går det som regel godt mange andre steder i kroppen. Specielt når man spiser fermenterede produkter, såsom surdejsbrød, surkål, kimchi etc. Fermentering er kort fortalt bakterier der omdanner kulhydrater, sukkerstoffer til mælkesyre. Mælkesyrebakterier kaldes også probiotika, som er levende mikroorganismer der er gavnlige for bl.a. vores immunsystem. En naturlig proces. I gærbrød når bakterierne ikke at omdanne sukkerstofferne inden brødet er hævet og bagt. Mange får ondt i maven og tarmen af gærbrød. Surdejsbrød fermenterer i over 20 timer, bedst ved 8 grader og her gør mikroorganismerne forarbejdet for kroppen. Fibrene består og tarmen er glad.
Hele livet med surdej
Jeg har bagt surdejsbrød siden jeg var en ung mand i 80'erne. Bagt til mine venner, arbejdskammerater og familen. Det har fulgt mig hele livet, og i dag har jeg mit lille surdejsbageri på Ærø. Jeg bager rundstykker, landbrød og rugbrød og sælger fra min lille butik sammen med ost, marmelader og eddiker.
Brødsheriffen
Fæstevej 4
5970 Ærøskøbing


Salg af økologisk mel og kerner.
Få gode råd og en snak om mel, forskellige meltyper og hæveevne. Gode råd om surdej og at bage på den naturlige måde. Jeg kværner grov mel mens du venter. Al mel jeg forhandler er nymalet og ikke som i supermarkederne hvor det ligger i månedsvis og taber sine evner.
Al mel kommer fra den økologiske landmand Kristian Andersen ved Ringe og jeg henter melet nænsomt og med så få resourcer som muligt. Det fremmer det bæredygtige samfund. Velkommen.
Du kan se priser og produkter på: Kragegaarden


Her kan du se kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen